Stravična saobraćajna nesreća kod Ljubuškog: Pijan Renaultom usmrtio pješaka pa pobjegao

0
Radiosarajevo.ba
Stravična saobraćajna nesreća kod Ljubuškog: Pijan Renaultom usmrtio pješaka pa pobjegao
Foto: MUP ZHK / Policija / Ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Ljubuški identifikovali su i uhaposili nesavjesnog vozača koji je 12. septembra oko 21.35 sati u mjestu Klobuk kod Ljubuškog sa automobilom udario pješaka, a potom pobjegao sa mjesta događaja.

Kako je saopćeno iz Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegpvačkog kantona, riječ je o I. M. (37) iz Klobuka.

On je sa vozilom Renault Laguna udario pješaka Lj. P. (48), također iz Klobuka, koji je tom prilikom zadobio teške povrede. Povrijeđeni je vozilom Hitne pomoći prevezen u CUM SKB Mostar, gdje je dan poslije, 13. septembra, preminuo.

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Policajci su, po nalogu dežurnog tužitelja, obavili uviđaj te izuzeli tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Radeći na pronalasku vozača, utvrdili da se radi o I. M.

Pronađeno je i vozilo na kojem su bile nepripadajuće registarske oznake Hrvatske sa vidljivim mehaničkim oštećenjima koje odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja.

Nesavjesni vozač je uhapšen 13. septembra u 2.50 sati.

Sumnjiči se da je u alkoholiziranom stanju počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa ugrožavanjem javne sigurnosti i ne ukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći.

Na tijelu preminulog po nalogu tužitelja izvršiti će se obdukcija u petak, 15. septembra, te će se nastaviti sa poduzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka nesreće.

Nakon donošenja naloga o provođenju istrage i ispitivanja osumnjičenog u službenim prostorijama Kantonalnog tužilaštva ZHK, postupajući tužitelj će odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje pritvora osumnjičenom Kantonolanom sudu Široki Brijeg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije