Stravičan snimak iz BiH: Autom se zabio u rampu na pružnom prijelazu

1
Radiosarajevo.ba
Stravičan snimak iz BiH: Autom se zabio u rampu na pružnom prijelazu
Foto: Kolaž / Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci

Na putom prijelazu "Zalužani" nepoznati vozač je u noći sa subote na nedjelju udario automobilom u sistem osiguranja putnog prijelaza čime je načinjena velika materijalna šteta.

Kako su saopštili iz Željeznica RS, zbog oštećenja vozovi se, dok traju radovi na otklanjanju kvara, obavezno zaustavljaju prilikom približavanja putnom prijelazu "Zalužani", a nakon čega mašinovođe zvučnim signalom upozoravaju vozače drumskih vozila na obavezno zaustavljanje, kako sigurnost učesnika u saobraćaju ne bi bila ugrožena.

"Putni prelaz 'Zalužani' obezbjeđen je najvišim nivoom osiguranja, elektronskim uređajem sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima. Nažalost, i dalje je u značajnoj mjeri prisutno nepoštovanje saobraćajne signalizacije, prilikom prelaska preko putnih prelaza, kao i bahatost i vandalizam od strane učesnika u drumskom saobraćaju, prevashodno vozača drumskih vozila", naveli su iz Željeznica RS.

Legendarni rukometni golman doživio srčani udar, ljekari mu brzom reakcijom spasili život

Legendarni rukometni golman doživio srčani udar, ljekari mu brzom reakcijom spasili život

Istakli su da svakodnevno ulažu maksimalne napore kako bi osigurali nesmetano i sigurno odvijanje saobraćaja na putnim prijelazima.

"Željeznice RS najoštrije osuđuju ovakvo postupanje učesnika u saobraćaju, ponovo apeluju i podsjećaju, da su svi učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, prilagode vožnju, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbijedno nakon prelaska pruge, nastave vožnju", saopćili su oni.

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: U sudaru učestvovali autobus i automobil, dvije osobe povrijeđene

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: U sudaru učestvovali autobus i automobil, dvije osobe povrijeđene

Dodali su da su lična nepažnja učesnika u saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine najčešći uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, te da je zbog toga neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima.

Ванредни догађај десио се ноћас иза поноћи, на путном прелазу „Залужани“, на сву срећу без трагичних последица, али уз причињену велику материјалну штету на систему осигурања овог путног прелаза. Видео запис - камера 1. Из разлога оштећења система осигурања, возови се док трају радови на отклањању проузрокованог квара, обавезно заустављају приликом приближавања путном прелазу „Залужани“, након чега машиновође звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила на обавезно заустављање, како безбедност учесника у друмском саобраћају нити у једном моменту не би била угрожена. Путни прелаз "Залужани" обезбеђен је највишим нивоом осигурања, електронским уређајем са светлосно -звучном сигнализацијом и полубраницима. Нажалост и даље је у значајној мери присутно непоштовање саобраћајне сигнализације, приликом преласка преко путних прелаза, као и бахатост и вандализам од стране учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила. Жељезнице Републике Српске свакодневно улажу максималне напоре како би обезбедиле несметано и безбедно одвијање саобраћаја на путним прелазима. Жељезнице Републике Српске најошрије осуђују овакво поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подсећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, прилагоде вожњу, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу. Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увек има предност! Ваше Жељезнице Републике Српске www.zrs-rs.com

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Sunday, February 4, 2024

Ванредни догађај десио се ноћас иза поноћи, на путном прелазу „Залужани“, на сву срећу без трагичних последица, али уз причињену велику материјалну штету на систему осигурања овог путног прелаза. Видео запис - камера 2. Из разлога оштећења система осигурања, возови се док трају радови на отклањању проузрокованог квара, обавезно заустављају приликом приближавања путном прелазу „Залужани“, након чега машиновође звучним сигналом упозоравају возаче друмских возила на обавезно заустављање, како безбедност учесника у друмском саобраћају нити у једном моменту не би била угрожена. Путни прелаз "Залужани" обезбеђен је највишим нивоом осигурања, електронским уређајем са светлосно -звучном сигнализацијом и полубраницима. Нажалост и даље је у значајној мери присутно непоштовање саобраћајне сигнализације, приликом преласка преко путних прелаза, као и бахатост и вандализам од стране учесника у друмском саобраћају, превасходно возача друмских возила. Жељезнице Републике Српске свакодневно улажу максималне напоре како би обезбедиле несметано и безбедно одвијање саобраћаја на путним прелазима. Жељезнице Републике Српске најошрије осуђују овакво поступање учесника у саобраћају, поново апелују и подсећају, да су сви учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе, буду одговорни према себи и другима, прилагоде вожњу, обавезно се зауставе испред путног прелаза и безбедно након преласка пруге, наставе вожњу. Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима. Зауставите се испред путног прелаза. Воз увек има предност! Ваше Жељезнице Републике Српске www.zrs-rs.com

Posted by Željeznice Republike Srpske A.D. Doboj (zvanični profil) on Sunday, February 4, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije