Strava u BiH: U kući pronađena polugola i vezana žena, svi su u strahu

5
Radiosarajevo.ba
Strava u BiH: U kući pronađena polugola i vezana žena, svi su u strahu
Foto: RTV Lukavac / Tumare

Nedaleko od Lukavca, u selu Tumare u srijedu, 16. augusta pronađena je žena svezana u vlastitoj kući.

Riječ je o 50-godišnjakinji koja je u kući pronađena svezana i polunaga.

Za portal Radiosarajevo.ba ovu informaciju je potvrdila portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić.

Nastupi umjetnika iz cijele Evrope obilježili proslavu Dana Evrope u Bosni i Hercegovini

Nastupi umjetnika iz cijele Evrope obilježili proslavu Dana Evrope u Bosni i Hercegovini

"Slučaj je prijavljen jučer, suprug je pronašao suprugu inicijala R.S. u besvjesnom stanju. Na lice mjesta izašla je patrola policije Lukavac. Hitna pomoć je izašla na lice mjesta, nisu zatečene vidne fizičke povrede. Upućena je na UKC, gdje je ginekološkim pregledom utvrđeno da nema tragova seksualnog nasilja", izjavila je Adnana Sprečić.

Istraga je u toku i sve radnje preduzimanju po nalogu postupajućeg tužitelja.

Ovaj slučaj alarmirao je građane i nadležne institucije jer je u istom selu 30. jula nestala Jovanka Đurić, a istraga nije dala konkretne rezultate.

Delegacija Grada Lukavac predvođena gradonačelnikom Delićem posjetila je ovo područje. Prema riječima Delića, na predmetu nestale Đurić radilo se i radi intenzivno. S obzirom da nije bilo nikakvih informacija, istraga se vodila u više smjerova.

"Pretpostavka je da je nasilnik ušao kroz prozor. Nije bilo nikakvog silovanja, ni drugog nasilja. Ona je pretrpjela traumu, dala je svoj iskaz orgamnima gonjenja. Mi ove događaje moramo povezati, ovo područje je od posebnog značaja jer se radi o povratničkoj zajednici.

Ljudi su ovdje vidno uznemireni. Dosta je starijih osoba koje žive same. Ima nade, policija provodi operativne radnje. Ima tragova za kojima se kreću. Dok smo mi ovdje, nema policije jer su zauzeti. Akcija je u toku”, rekao je između ostalog gradonačelnik Delić

U kući je živjela sama pa se sumnjalo ili da je sama napustila dom ili da se dogodilo nešto loše. Delić tvrdi kako su, nakon određenog vremena, insistirali da se na ovom predmetu radi kao potencijalnom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije