Potresna ispovijest Emine koja je preživjela nasilje: Momak ju pretukao, pištoljem joj slomio ruku

7
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest Emine koja je preživjela nasilje: Momak ju pretukao, pištoljem joj slomio ruku
Foto: Crna hronika / Emina Krličbegović

Od 2021. godine svaka treća žena je žrtva nasilja a svaka druga starija od 15. godina doživjela je neki oblik psihičkog, ekonomskog ili fizičkog maltretiranja.

Svaka peta odrasla osoba tokom svog života, bar jednom bude žrtva fizičkog nasilja, dok svaka deseta žena bude žrtva sekualnog nasilja.

Nažalost fizičko nasilje na svojoj koži pretrpjela je i Emina Krličbegović koja ovim video snimkom želi ohrabriti sve žene da progovore, da se ne sakrivaju te da budu jače.

Otkriven razlog: Evo zašto je došlo do udesa aviona na beogradskom aerodromu

Otkriven razlog: Evo zašto je došlo do udesa aviona na beogradskom aerodromu

"Sve je počelo 23.7.2023. godine iza ponoći, svađom sa bivšim momkom u stanu u kojem smo zajedno živjeli. Mislila sam da će se svađa završiti samo na riječima, na uvredama ali nije.

Nakon bezbroj šamara, uhvatio me za ramena, gurno me je na sečiju, repetirao pištolj u pravcu mog vrata sa konstantnim prijetnjama da će mi oduzeti život. Ja u šoku u kojem sam i dan danas, mislila sam da je sve to san. Kada je krenuo pištoljem da me udari po glavi, mahinalno sam postavila ruku koja mi je već bila stradala u saobraćajnoj nesreći.

Njegovo opravdanje bilo je da se sve desilo u neznanju i da je popio šaku tableta da smiri svoju ludu glavu.

“Međutim nanošenje teških tjelesnih povreda nije bila dovoljna tužiocu za određivanje mjera pritvora nego je nasilnik pušten na slobodu. Bezobzira na moju prijavu da dotični gospodin ima ključeve od mog stana u kojem se nalaze sve lične moje stvari, policija MUP-a Kantona Sarajeva mi je rekla da uđem u stan i da uzmem svoje stvari", ispričala je za Crnu hroniku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije