Starija žena se ugušila ugljenmonoksidom u požaru na Kovačima

Radiosarajevo.ba
Starija žena se ugušila ugljenmonoksidom u požaru na Kovačima

Jutros oko 4:10 sati u sarajevskom naselju Kovači došlo je do požara na porodičnoj kući u ulici Očaktanum. Potvrdili su ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba iz Prve vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

"Oko 4 sata izbio je požar na porodičnoj kući u ulici Očaktanum, a odmah po dojavi, na lice mjesta upućena je policijska patrola, vatrogasci i ekipa Hitne medicinske pomoći KS-a. Po dolasku, odmah se pristupilo gašenju požara, međutim oko 7:30 sati ljekari Hitne pomoći konstatirali su smrt starije ženske osobe iz kuće zahvaćene plamenom. Smrt je nastupila gušenjem ugljenmonoksidom", kazao je za naš portal glasnogovornik Ministarstva za unutrašnje poslove KS-a Irfan Nefić.

Požar na Kovačima: Jedna osoba smrtno stradala

Dodao je da se radi o ženskoj osobi inicijala B.M. (1936.), te da su vatrogasci uspjeli spasiti još dvije osobe iz susjednih kuća na koje se požar proširio.

Trenutno se radi na dovršetku gašenja požara. O svemu navedenom obaviješten je Kantonalni tužilac, koji će dalje raditi na rasvjetljavanju ovog događaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije