Šta su srbijanski mediji pisali o tragediji brata ministra Vojina Mijatovića

5
Radiosarajevo.ba
Šta su srbijanski mediji pisali o tragediji brata ministra Vojina Mijatovića
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

U nedjelju, 26.maja, u Beogradu tragično preminulom mlađem bratu potpredsjednika Vlade FBiH i federalnog ministra Vojina Mijatovića.

Napad se dogodio u beogradskom naselju Voždovac. Navodno je brat Vojina Mijatovića, Đorđe Mijatović (40) pokušao da zaštiti sina od dvojice huligana, koji su ga, prema dostupnim informacijama, izbola nožem.

"Nije poznato oko čega su se žrtva i osumnjičeni posvađali. Policija je brzo reagovala i privela osumnjičenog. Istraga je u toku", napisali su beogradski mediji.

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Pariz 2024 | Mesud Pezer i Larisa Cerić nosili zastavu Bosne i Hercegovine na otvaranju Olimpijade

Postojale su dvije verzije priče - a prava istina je da se sve dogodilo u naselju Voždovac, a ne Karaburma, kako su pojedini mediji ranije javili, što je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba.

Mijatovićev sin u nedjelju, se požalio ocu da ga u parku prozivaju mladići. Đorđe Mijatović je otišao do njih, ali kako se dugo nije vratio, žena pošla je da ga traži i pronašla ga je u hodniku zgrade. 

Dorđe Mijatović je u teškom stanju primljen u bolnicu, gdje je ubrzo i umro.

Kasnije se "javio" i Tanjug, čiju je vijest prenio portal B92.

"Kako saznaje Tanjug, ekipa hitne pomoći je povrijeđenog muškarca prevezla u Urgentni centar, a njegovo zdravstveno stanje nije poznato.

Beograd: Ubijen brat Vojina Mijatovića

Beograd: Ubijen brat Vojina Mijatovića

Kako prenose mediji, povrijeđeni muškarac je hitno prevezen na reanimaciju u Urgentni centar. Nije poznato oko čega su se žrtva i osumnjičeni posvađali", prenio je B92. 

Prema informacijama portala Radiosarajevo.ba, Vojin Mijatović je kasno sinoć stigao u Beograd. Na društvenim mrežama, gdje je veoma aktivan, još se nije oglasio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije