Šta se sinoć dešavalo na Dolac-Malti: Povrijeđen maloljetnik, uhapšen 23-godišnjak

0
Radiosarajevo.ba
Šta se sinoć dešavalo na Dolac-Malti: Povrijeđen maloljetnik, uhapšen 23-godišnjak
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

U sarajevskom naselju Dolac Malta sinoć, 6. februara, došlo je do masovne tučnjave, a sada su poznati prvi detalji.

Kako doznajemo u Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Policijska uprava Novo Sarajevo je oko 20.40 obaviještena da je u naselju Malta, općina Novo Sarajevo u toku tuča imeđu više osoba. Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna imala povrede nastale oštrim predmetom. Vozilom Zavoda za hitnu medicinsku pomoć prebačeni su na KUM UKC u Sarajevu.

Potom je obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je navedeni događaj okvalifikovao kao krivično djelo Nasilničko ponašanje (član 362. stav 2. KZ FBiH), a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

Prvomajski praznici u BiH: Provjerili smo kakve su trenutne cijene mesa

"Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezi s navedenim krivičnim djelom može dovesti N.Z., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je uhapšen 7. februara 2024. godine u 3.15 sati.

Također, policijski službenici su obavili razgovore sa više maloljetnih osoba, koje su u pratnji roditelja pristupili u službene prostorije PU Novo Sarajevo, te će prema njima preduzete mjere i radnje u skladu sa Zakonom o postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH", istaknuto je iz MUP-a.

Inače, 23-godišnji muškarac koji je uhapšen je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ovog krivičnog djela.

Šta je pozadina?

Prema prvim informacijama, masovna tuča zapravo je dogovorena tuča navijača FK Željezničar i FK Sarajevo.

Proteklih mjeseci mlađi pripadnici ovih navijačkih skupina jedni drugima precrtavaju grafite, što je velika uvreda u ovoj vrsti "supkulture" te je napetost između mlađih navijača visoko izražena, pričaju nam bolje upućeni.

Isti izvori navode da ovo nije njihova prva tuča na Dolac-Malti, da se ista dogodila više puta u proteklih mjesec dana, a isto se dogodilo i na Alipašinom Polju te u Hrasnici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije