Šta se dešava sa Benedijem Đukanovićem, ubicom biznismena Slaviše Krunića

Radiosarajevo.ba / Srna
Šta se dešava sa Benedijem Đukanovićem, ubicom biznismena Slaviše Krunića
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

U toku je transport Benedija Đukanovića ka KPZ-u Tunjice jer mu je ranije određen pritvor, rekla je Mirna Miljanović, načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS. 

Ona je istakla da se Đukanović sinoćpredao policiji MUP-a Kantona Sarajevo, nakon čega su o tome obaviješteni pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, koji su ga identificirali.

Benedi Đukanović se sumnjiči za brutalnu likvidaciju banjalučkog biznismena Slaviše Krunića, koje se dogodilo 23. aprila.

Pogledajte situaciju ispred PU Ilidža gdje se nalazi ubica biznismena Krunića

"U toku je transport Đukanovića ka KPZ-u Tunjice", navela je ona.

Benedi Đukanović osumnjičen je za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba pratila je oko ponoći prebacivanje Đukanovića iz PS Ilidža prema Banjoj Luci. 

Ubica Slaviše Krunića: Benedi Đukanović predat MUP-u RS

Prije deset godina Đukanović u Srbiji osuđen kao neposredni izvršilac jednog naručenog ubistva.

Predao se ubica Slaviše Krunića

Podsjetimo, Đukanović je bio u bijegu od 22. aprila, kada su ubijeni Slaviša Krunić i Žarko Pavlović u Glamočanima kod Laktaša. U pucnjavi je smrtno stradao i napadač Željko Kovačević.

Drugi osumnjičeni Emilio Baldo ranije je uhapšen.

U okviru istrage do sada je uhapšen i radnik firme "Sector Security" Rodoljub Gajić iz Banje Luke, koji je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliju Baldi.

U Glamočanima kod Banje Luke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni Slaviša Krunić, vlasnik kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sektor ADS" i "Sektor ZOS", jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije