Ubica Kurtić majci poslao poruku prije nego je počinio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Ubica Kurtić majci poslao poruku prije nego je počinio samoubistvo
Foto: Facebook / Amel Kurtić

Još jedno ubistvo i samoubistvo tokom vikenda potresli su građane Bosne i Hercegovine, koja su se dogodila u Sokolović Koloniji (subota uvečer), te kod sela Luke, u općini Konjic (nedjelja ujutro).

Novi detalji ubistva kod Sarajeva: Policija na nogama, traže ubicu koji je u bijegu

U blizini Sarajeva ubijen muškarac ispred porodične kuće

U subotu je u 19:20 sati u ulici Francuske revolucije na području općine Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja u kojem je stradao Ammar Kapidžić, bivši član Odbojkaškog kluba Ilidža.

Kako saznajemo, Ammara je ubio Amel Kurtić (28) iz Sokolović-Kolonije, čije je tijelo nekoliko sati kasnije pronađeno na makadamskom području kod sela Luke u vozilu, kod mjesta Bjelimići u Općini Konjic. Sumnja se da je riječ o samoubistvu.

U toku noći, pripadnici OSA-e pomogli su MUP-u KS-a u lociranju osumnjičenih za ubistvo, pa su isti na osnovu telefonskog signala locirani na putnoj komunikaciji Sarajevo-Bjelašnica.

Pretragom ovog područja lišena su slobode dvojica na području Bjelašnice, a na makadamskom području kod sela Luke pronađeno je vozilo u kojem je bilo beživotno tijelo trećeg lica, saznaje portal Radiosarajevo.ba. 
 
Ubistvo Kapidžića i samoubistvo njegovog poznanika Kurtića je, navodno, nastavak nikad rasvijetljene pucnjave od 15. novembra 2018. u Ulici Džemala Bijedića do broja 226, u sarajevskom naselju Stup, kod fitnes-centra Oxide Gym, kada je ranjen Amel Kurtić.

Pogledajte kako je ranjen Kurtić, koji je izvršio samoubistvo nakon ubistva sportiste


On se nakon što je ranjen, teško kretao i bio je vezan za kolica jer su mu bili pokretni samo ruka i noga. Nezvanično se moglo čuti da mu je ranjavanje “sredio” upravo Kapidžić, te da mu se Kurtić zato osvetio. Prije nego što je krenuo u osvetničku akciju, Kurtić je majci poslao poruku šta namjerava da uradi i zamolio je da mu oprosti.

Kako smo naveli, Kurtić je u novembru 2018. napadnut dok je izlazio iz novoosnovanog fitnes-centra. Napadač ga je čekao i dok se s njim mimoilazio u hodniku teretane, napadač je izvukao pištolj iz kese i pucao mu u leđa. Pogođeni mladić je pao na tlo, ispred objekta, a napadač je sa udaljenosti od 15-ak centimetara ispalio još dva hica.

Policija nije mnogo istraživala ovaj slučaj jer im Kurtić nije želio otkriti identitet osobe koja je pucala na njega, rekavši da “nije šmeker”.

Internetom kruže priče da su Kurtić i Kapidžić navodno bili nerazdvojni prijatelji.

“Ubica je nedavno ostao nepokretan pri ranjavanju u blizini kičme, pa je ubio partnera i sebe”, jedan je od komentara.

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19) jučer su predati Tužilaštvu.

Predložen pritvor osumnjičenim za ubistvo Ammara Kapidžića

Osumnjičeni su za ubistvo na podmukao način i iz osvete, potvrđeno je iz Tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije