Šta je pokazala obdukcija tijela svjedoka saradnika u slučaju "Eskobar"

0
Radiosarajevo.ba
Šta je pokazala obdukcija tijela svjedoka saradnika u slučaju "Eskobar"
Foto: MUP USK / MUP USK / Ilustracija

Ubistvo Eldina Ćerimovića, koje se dogodilo prije nekoliko dana u blizini Velike Kladuše, bilo je naročito brutalno i izvedeno je na hladnokrvan način, nezvanično se saznaje.

Na osnovu rezultata obdukcije, rekonstruisan je sam događaj ubistva, a informacije su pokazale kako je ubica, najvjerovatnije iz automobila, pucao u leđa Ćerimoviću dok se ovaj kretao ivicom puta, pišu Nezavisne.

Pogođen u leđa on se srušio i pri tome zadobio povrede glave, a pretpostavlja se kako je tada ubica izašao iz automobila i odvukao njegovo tijelo malo dalje, a potom u Ćerimovića pucao još dva puta iz pištolja, u vrat i srce.

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Internetom kruži lažni dokument o ugroženom miru u BiH, Kožljak: "Hibridna propaganda"

Prilikom obdukcije u tijelu ubijenog pronađena su dva zrna, dok je treće nađeno na zemlji, što znači da su dvije rane bile ustrelne, a treća prostrelna.

Inače, istražiteljski timovi policije pod nadzorom Tužilaštva USK, još tragaju za počiniocem ubistva, a istraga je usmjerena u više različitih pravaca.

Do sada su obavljeni pretresi na više lokacija u Velikoj Kladuši, privedeno više bezbjedonosno interesantnih osoba nad kojima se provodi kriminalistička istraga, a prilikom pretresa policija je izuzela određene predmete.

Navodno, Ćerimović je ranije, u više navrata, prijavljivao Tužilaštvu USK prijetnje koje je dobijao od određenih osoba.

Jedan od smjerova u kojima teče istraga jeste i slučaj "Eskobar", kada je u julu prošle godine Granična policija BiH na području Velike Kladuše, u blizini granice s Hrvatskom, pronašla zasade i laboratoriju za uzgoj marihuane. Tada je uhapšeno više osoba koji su bile organizovane u kriminalnu grupu kojoj je na čelu bio Dino Muzaferović, a član te grupe je bio i ubijeni Ćerimović, koji je kasnije sklopio dogovor s istražnim organima i postao svjedok saradnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije