Srbijanac sa lažnim pasošem pokušao napustiti BiH

Radiosarajevo.ba
Srbijanac sa lažnim pasošem pokušao napustiti BiH
FOTO: Arhiv / Aerodrom u Sarajevu

Službenici Jedinice granične policije na sarajevskom aerodromu su jučer na letu za Budimpeštu uhapsili osobu inicijala N.B. (1970.), državljanina Republike Srbije. Naime, on je prilikom graničnih provjera dao na uvid i pokušao izaći iz Bosne i Hercegovine s falsificiranom putnom ispravom Republike Hrvatske

Pasoš je glasio na drugo ime, a dodatnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Interpol kao ukraden dokument.

Budući da osoba nije posjedovala drugi identifikacioni dokument, daljnjim operativnim radom i putem Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Trebinju, došlo se do stvarnog identiteta osobe te je utvrđeno da se radi o pomenutom N.B. i da je višestruki povratnik u obavljanju krivičnih djela.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krivotvorenja isprave, o događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Prema njegovom nalogu, državljanin Srbije je uz izvještaj o krivičnom djelu predat tužiocu ovog tužilaštva na daljnje postupanje, a falsificirani pasoš je privremeno oduzet.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije