Specijalci MUP-a KS uhapsili više osoba, vršili pritisak na novinare Avaza

1
Radiosarajevo.ba
Specijalci MUP-a KS uhapsili više osoba, vršili pritisak na novinare Avaza
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su danas više osoba koje su vršile pritisak na rad novinara "Dnevnog avaza", potvrđeno je danas iz ove medijske kuće.

"Nakon što su jučer određene osobe bliske kriminalnom miljeu u Sarajevu došle u redakciju "Dnevnog avaza", nezadovoljne izvještavanjem novina o pojedinim akcijama pravne države prema njima, sličan incident ponovio se i danas", navodi se u saopćenju redakcije "Dnevnog avaza".

S obzirom na to da su o tome već jučer službeno bili upoznati pripadnici MUP-a KS, danas su došli pred "Avaz Twist Tower" radi zaštite neometanog rada novinara ovog lista, odnosno medijske grupacije.

"Redakcija "Dnevnog avaza" zahvaljuje MUP-u KS na tome što su se u izuzetno kratkom roku profesionalno odazvali pozivu iz redakcije", saopćeno je iz "Dnevnog avaza".

"Policija je provodila određene aktivnosti s ciljem kontrole određenih lica", kazao je za Radiosarajevo.ba Mirza Hadžiabdić, iz Službe za odnose s javnošću MUP-a KS. Za sada nije mogao govoriti o detaljima akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije