Spasioci pod svjetlima reflektora tragaju za mladićima u nabujaloj Miljacki

S. H.
Spasioci pod svjetlima reflektora tragaju za mladićima u nabujaloj Miljacki
Sve aktivnosti u rijeci Miljacki u kojoj se tragalo za tijelima dvojice mladića koji su u noći sa utorka na srijedu upali u rijeku su obustavljene.

"Obustavljene su sve aktivnosti u vodi. Spasioce šaljemo da se odmore, dok jedan dio tima ostavljamo u vizuelnoj potrazi za tijelima u rijeci", rekao je za Radiosarajevo.ba direktor Federalne uprave civilne zaštite.

Brojne spasilačke ekipe i službe iz cijele BiH pretražuju od jutros korito rijeke Miljacke u Sarajevu, posebno u naselju Dolac-Malta, gdje su mladići upali u nabujalu rijeku.

Noć je pala, ali im pri potrazi pomažu svjetla reflektora. 

"Vrlo je teško i opasno za spasioce raditi u ovakvim uslovima. Potragu ćemo produžiti bar do ponoći", rekao nam je Solak.

"Tmovi FUCZ-a, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca na terenu tragaju za mladićima, a u pomoć su im stigli i mnogi članovi Civilne zaštite iz cijelog kantona, koji vizuelno pretražuju rijeku i obalu. Samu rijeku Miljacku pretražujemo na nekoliko lokacija, a u potragu su uključeni i brojni drugi spasilački timovi širom BiH. Trenutno rafting čamcima pretražujemo lokaciju blizu mjesta gdje su mladići pali u vodu, pretražujemo slapove i takozvane rolne na Miljacki, te pretraga još uvijek traje. Na terenu se nalazi više od 100 ljudi, a taj broj konstantno raste i mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo pronašli mladiće", kazala je danas za Radiosarajevo.ba Majda Kovač, glasnogovornica Federalne uprave Civilne zaštite.

Podsjećamo, velika akcija traje od ranih jutarnjih sati nakon što je sinoć oko 2.30 sati prijavljen pad dvojice muškaraca u rijeku Miljacku.

Kako se u nezvaničnim informacijama navodi, jednom od nestalih muškaraca je pozlilo i on je pao u rijeku, nakon čega je drugi muškarac skočio za njim u rijeku kako bi ga spasio. Poslije ovog događaja obojici od njih se gubi svaki trag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije