Šokantan preokret u istrazi: Policajac iz BiH iscenirao otmicu i pljačku

0
Radiosarajevo.ba
Šokantan preokret u istrazi: Policajac iz BiH iscenirao otmicu i pljačku
Privatni album / Miloš Grahovac

Policajac Miloš Grahovac iz Nevesinja, za kojim se danima tragalo, nakon čega je pronađen, osumnjičen je da je lažno prijavio da je opljačkan i otet.

Kako su potvrdili izvori Nezavisnih novina, nakon što je pronađen, ispričao je istražiocima da su ga oteli i opljačkali maskirani i naoružani otmičari.

Grahovac, koji je oženjen i otac je troje male djece, pronađen je u mjestu Divin, nedaleko od mjesta Plani, gdje su ranije pronašli njegov automobil nakon što je za njim krenula potraga. 

Svjedoci destrukcije i urbicida: 'Sarajevske ruže' nominovane za ulazak na prestižnu listu

Svjedoci destrukcije i urbicida: 'Sarajevske ruže' nominovane za ulazak na prestižnu listu

Podnijeli izvještaj

Pripadnici Policijske uprave Trebinje su jučer Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu podnijeli dopunu izvještaja protiv Grahovca.

Protiv njega su i zvaničnu prijavu, odnosno dopunu izvještaja, nadležnom Okružnom tužilaštvu u Trebinju podnijele njegove kolege, pripadnici Policijske uprave Trebinje, jer, kako je saopćeno, postoje osnove sumnje da je lice inicijala M. G. počinilo krivično djelo lažno prijavljivanje krivičnog djela.

Navedeno lice se, prema saopćenju iz PU Trebinje, sumnjiči da je 30. maja 2022. godine lažno prijavilo izvršenje krivičnih djela razbojništvo, protivpravno lišenje slobode i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim saznanjima, Grahovac za takva djela može biti kažnjen od novčane kazne do kazne zatvora u trajanju do dvije godine.

U Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju su potvrdili da imaju saznanja da je izvještaj protiv Grahovca podnesen, ali još nije bio stigao do nadležnog tužilaštva, s obzirom da njegovo rješavanje nije hitno i odvija se u redovnoj proceduri.

Neizvjesno je, kako saznaju Nezavisne, da li će se o slučaju policajca Grahovca odlučivati i sutra, a najvjerovatnije se, i kada tužilac bude razmatrao sve činjenice, neće stavljati ni zahtjev za određivanje pritvora, jer za to nema osnova, budući da nema bojazni da će sakriti predmete kojima je djelo izvršeno, nema bojazni od bjekstva, od uticaja na svjedoke, ili da će ponoviti djelo.

Ustanovili niz "šupljina"

Policijski istražitelji su, prema nezvaničnim informacijama, odmah nakon što su uzeli izjavu od Grahovca, nakon što je pronađen na teritoriji sela Divin, ustanovili niz "šupljina" u njegovom iskazu. Mjesto njegovog pronalaska prije toga dva puta je bilo detaljno pretraženo, što je u startu ukazivalo na nelogičnosti, pa se i očekivao ovakav ishod.

Potraga za Grahovcem, čiji je nestanak prijavila porodica, trajala je nekoliko dana, a najprije je pronađen njegov automobil u nevesinjskom mjestu Plani, gdje po položaju vozila i drugim dokazima ništa nije ukazivalo na nasilno odvođenje vozača, da bi i njegovo vezivanje bilo čudno, s obzirom da su mu bile zavezane noge i samo jedna ruka.

U trenutko pronalaska jeste bio iscrpljen, ali ne do iznemoglosti i, budući da je prevezen u bolnicu Nevesinje odmah sutradan je pušten kući bez ustanovljenih ikakvih povreda, što je kod policije izazvalo početne sumnje, a koje je potvrdila njegova dalja priča.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije