Službenica Granične policije BiH ukrala 1107 KM

Radiosarajevo.ba
Službenica Granične policije BiH ukrala 1107 KM

Disciplinska komisija je danas donijela i Rješenje o pokretanju disciplinskog postupka protiv policijske službenice I. M. S. (1974.) iz Terenskog ureda Jug Granične policije BiH. 

Naime, I. M. S. je postupala suprotno odredbama Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz na posao i s posla u institucijama BiH, s obzirom na to da nije dostavila istinit podatak o stvarnom mjestu prebivališta za ostvarivanje prava na naknadu prijevoza, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Na osnovu lažnih podataka ona je u periodu od septembra 2013. godine do januara 2014. godine iz budžeta Granične policije BiH naplatila novčanu naknadu u iznosu od 1107 KM, čime bi počinila težu povredu službene dužnosti „zloupotrebom službenog položaja“. 

Osim protiv nje, disciplinski postupak je pokrenut i protiv M. V. (1973.) iz Jedinice granične policije Gradiška jer je dozvolio i nije sankcionirao kretanje i zadržavanje dvaju lica na području graničnog prijelaza te istim licima omogućio neovlašteno korištenje službenih prostorija za vršenje vjerskih obreda napustivši predviđeno mjesto rada bez odobrenja, što se definira kao „neizvršavanje, nesavjesno, neblagovremeno ili nepažljivo izvršavanje službenih zadataka“ i „ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela“.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije