Slučajnom kontrolom vozila policija uhapsila kradljivce

Radiosarajevo.ba
Slučajnom kontrolom vozila policija uhapsila kradljivce
/ FOTO: Arhiva
Tokom jučerašnjeg dana u ulici Obala Isa bega Ishakovića, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici Prve PU su zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke VW Golf 2.

Automobilom reg. oznake A58-K-320, upravljao je vozač M.A., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a na mjestu suvozača se nalazio Z.A., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim pregledom vozila, pronađeni su i oduzeti predmeti koji najvjerovatnije potiču iz krivičnih djela.  Zbog postojanja osnova sumnje da su dana 09. maja, na području općine Stari Grad Sarajevo izvršili krivično djelo teške krađe u putničko motorno vozilo marke VW Transporter, M.A. i Z.A.  lišieni su slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije