Slučaj u BiH: Uhvaćen višestruki povratnik u činjenju prekršaja, odbio testiranje na drogu

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Uhvaćen višestruki povratnik u činjenju prekršaja, odbio testiranje na drogu
Foto: MUP RS / Policija oduzela Golf

Pripadnici Policijske stanice Modriča uhapsili su A. V. iz Doboja, zbog sumnje da je počinio krivično djelo proganjanje.

Na području općine Vukosavlje 15. augusta oko 16.30 sati izvršena je kontrola automobila Golf 6, kojim je upravljao Dobojlija, a koji je u prethodnom periodu na različite načine u više navrata nastojao da uspostavi kontakt sa oštećenom osobom.

Protiv A. V. je u toku ove godine Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnesen i izvještaj o izvršenim krivičnim djelima proganjanje i ugrožavanje sigurnosti na štetu jedne osobe.
Vozač A. V. je odbio da se podrvrgne testiranju na prisustvo droga u organizmu.

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Muzička diva stiže u BiH: Josipa Lisac u subotu pred sarajevskom publikom

Osim navedenog, provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima dug u Registru novčanih kazni u iznosu od 4.647,20 KM.

"U skladu sa Zakonom o prekršajima RS izvršeno je privremeno oduzimanje automobila. Protiv osumnjičenog će nadležnom sudu biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupaka. A. V. je u srijedu, 16. augista, uz izvještaj o izvršenim krivičnin djelima, predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj", saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije