Slučaj u BiH: Prijavljen za porodično nasilje, u stanu mu policija pronašla i 22 kesice spida

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Prijavljen za porodično nasilje, u stanu mu policija pronašla i 22 kesice spida
Foto: MUP RS / MUP RS / Ilustracija

Policija je uhapsila A. M. iz Kotor Varoša zbog nasilja u porodici i prilikom intervencije u njegovom stanu pronašla je i oduzela 22 paketića spida, a naknadnim provjerama uhapšene su još dvije osobe koje se dovode u vezu s drogom.

Kako saznajemo, uhapšeni trojac odranije nije poznat policiji po vršenju krivičnih djela.

Kako su u petak, 20. oktobra, naveli iz Policijske uprave Banja Luka, izvršili su kriminalističku obradu nad A. M. iz Kotor Varoša zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Ćamil Duraković: Zadovoljstvo je slušati kada Željka Cvijanović kaže "in our country"

Također, navode da su i njegovi sugrađani M. G. i E. L. osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Kako navode, prilikom preduzimanja mjera i radnji u vezi s prijavom nasilja u porodici, u stanu u Kotor Varošu koji koristi A. M. pronađene su i oduzete 22 PVC vrećice sa spidom.

Radi se o kesicama čija je ukupna bruto masa oko 22 grama.

Na osnovu naredbe sudije Osnovnog suda u Kotor Varošu, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, izvršen je pretres stana koji koristi E. L.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazila određena količina spida, metalna kutija sa tragovima zelene biljne materija koja svojim izgledom asocira na marihuanu i metalna drobilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Dodaju da su sve mjere i radnje preduzete pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Podsjetimo, i policija u Gacku je nakon prijave porodičnog nasilja oduzela oružje od muškarca kojeg su ukućani prijavili.

Nakon prijave da otac duže vrijeme maltretira članove porodice psihički i fizički, policija je izvršila pretres kuće.

Kako navode iz PU Trebinje, u toku je rad na dokumentovanju krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije