Slučaj u BiH: Pljačkao veterinarsku stanicu pa uhapšen na mjestu događaja

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Pljačkao veterinarsku stanicu pa uhapšen na mjestu događaja
Foto: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 18. augusta 2022. godine, oko 03:00, uhapsili lice inicijala V.T. iz Teslića, koje je uočeno na licu mjesta tokom izvršenja krivičnog djela "Teška krađa".

Policijskoj stanici Teslić, 18.08.2022. godine, oko 02:45, prijavljeno je da se čuje lomljenje stakla u jednom objektu koji se nalazi u Karađorđevoj ulici u Tesliću.

Odmah po prijavi su postupili policijski službenici koji su uočili da je na jednoj veterinarskoj ambulanti razbijeno staklo na ulaznim vratima kao i nepoznato lice sa ruksakom kako bježi sa lica mjesta. Navedeno lice se oglušilo na sva naređenja policijskih službenika da se zaustavi i isto je sustignuto nakon nekoliko minuta i lišeno je slobode.

Sigurnosna situacija u Sarajevu: Traže se ostavke Uka, Katice i Okerića

Sigurnosna situacija u Sarajevu: Traže se ostavke Uka, Katice i Okerića

U ruksaku kod navedenog lica su pronađeni i oduzeti svi otuđeni predmeti (lijekovi, šprice i sl).
Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je 02/03.04.2021. godine i 22/23.09.2021. godine, izvršilo dva krivična djela „Teška krađa“ na štetu istog objekta.

Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršena tri krivična djela „Teška krađa“. Policijska uprava Doboj se zahvaljuje građaninu na blagovremenom prijavljivanju izvršenja krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije