Slučaj u BiH: Formiran predmet zbog smrti dječaka (10) u bolnici

2
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Formiran predmet zbog smrti dječaka (10) u bolnici
RTVbn / Bolnica Sveti Vračevi

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini, formiralo je predmet "KTA" zbog smrti desetogodišnjeg dječaka A.K. u bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

Saopćenje Tužilaštva prenosimo u cijelosti:

"U skladu sa svojom nadležnosti, kao i pravima i dužnostima tužioca shodno članu 43. stav 1. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, a uzimajući u obzir novinske članke i javne objave vezano za smrt desetogodišnjeg dječaka A.K. u JZU 'Sveti Vračevi' u Bijeljini, odlučeno je da se formira predmet pod službenom oznakom 'KTA', koji će kroz  TCMS sistem biti dodjeljen tužiocu koji preduzeti sve neophodne mjere i radnje radi rasvjetljavanja događaja", naveli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Sve popularniji trend u BiH: Koliko u Sarajevu košta 'stan na dan'?

Sve popularniji trend u BiH: Koliko u Sarajevu košta 'stan na dan'?

Podsjetimo, desetogodišnji Aleksandar Kovač iz Bijeljine preminuo je iznenada 28. augusta, a sahranjen je tri dana kasnije, 31. augusta. 

Kako su tada pisali mediji bio je zdrav dječak koji je 25. augusta osjetio jaku glavobolju, zbog čega je 26. avgusta hospitalizovan u Dječijem odjeljenju JZU Bolnica "Sveti Vračevi" u Bijeljini. Sumnjalo se na sunčanicu, ali dječaku se zdravstveno stanje pogoršavalo zbog čega je na kraju transportovan za Univerziteski klinički centar RS u Banjoj Luci.

Oko 40 minuta prije nego što su stigli do UKC-a RS, Aleksandar je, naveli su tada mediji, doživio i epileptični napad i počeo da plavi.

"Ljekarski tim je dočekao dječaka i započeli su reanimaciju. Pokušavali su aparatima i masažom srca da ga ožive 90 minuta, ali bezuspješno", pisali su tada mediji.

Zbog nerazjašnjene smrti dječaka, koji se liječio u bijeljinskoj bolnici, pokrenut je disciplinski postupak i do daljeg zabranjen rad za dva ljekara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije