Slučaj kod Banja Luke: Iz vozila u pokretu pucao iz gasnog pištolja

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj kod Banja Luke: Iz vozila u pokretu pucao iz gasnog pištolja
Foto: MUP RS / Ilustracija / MUP RS

U ponedjeljak je prijavljeno da se iz vozila u pokretu puca iz vatrenog oružja na regionalnom putu Banja Luka – Čađavica.

Iz Policijske uprave Banja Luka saopćeno je da se policajcima 8. maja obratio Z. R. i prijavio da se iz vozila u pokretu puca iz vatrenog oružja.

"Brzom reakcijom poliajaca, identifikovano je vozilo gdje je prilikom kontrole utvrđeno da se u vozilu nalaze tri osobe - M. P., E. I. i L. R. L. H. kao i da se u vozilu nalaze tri gasna pištolja za koje je vozač vozila M. P. izjavio da su njegovo vlasništvo kao i da je on ispalio više hitaca u vazduh", navodi se u saopćenju PU Banja Luka.

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Poznat uzrok požara u objektu na Alipašinom Polju, kafić na Ilidži namjerno zapaljen

Dodaje se da je o događaju obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banja Luka koji je naložio policajcima da se protiv M. P. pokrene prekršajni postupak podnošenjem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i municiji i Zakona o javnom redu i miru.

"Navedeno oružje i pripadajuća municija je od M. P. oduzeto", zaključuje se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije