Slučaj iz BiH: Usred dana ušao u kafić, posuo ga benzinom i zapalio

1
Radiosarajevo.ba
Slučaj iz BiH: Usred dana ušao u kafić, posuo ga benzinom i zapalio
Foto: Mondo.ba / Zapaljeni kafić Star

Siniša Bajić uhapšen je jučer, 27. juna, zbog sumnje da je u kafić u Bosanskom Novom unio kantu benzina koju je polio po objektu, a zatim zapalio.

Prema riječima očevidaca, on je jučer oko 17 sati ušao u kafić "Star" noseći benzin, nakon čega je zamolio prisutne goste da napuste objekt.

Poslije toga je počeo da posipa benzin po objektu, uslijed čega je radnik kafića uspio da ga savlada, ali je prilikom sukoba Bajić ipak izazvao požar.

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Ministar Ramo Isak poslao novu poruku Miloradu Dodiku

Motiv podmetanja požara je još uvijek nepoznat, ali u Bosanskom Novom kruže informacije da su između njega i vlasnika kafića postojale nesuglasice lične prirode, objavile su Nezavisne. Policija je uhapsila S.B. iz Bosanskom Novom osumnjičenog da je u četvrtak polio i zapalio kafić u Bosanskom Novom, saopćila je i policija, a S.B. terete da je počinio krivična djela paljevina i izazivanje opšte opasnosti.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni juče oko 16:55 sati upotrebom zapaljive tečnosti zapalio unutrašnjost ugostiteljskog objekta u Bosanskom Novom. U požaru koji je lokalizovan od strane Teritorijalne vatrogasne jedinice Bosanski Novi objekat je u potpunosti izgorio, a posljedica po lica nije bilo", navode iz PU Prijedor.

Iz Policijske uprave su naveli da su vatrogasci u međuvremenu lokalizovali požar, te da nije bilo povrijeđenih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije