Skrivio saobraćajnu nesreću u Sarajevu pa pobjegao: Dvije osobe prevezene na KUM

0
Radiosarajevo.ba
Skrivio saobraćajnu nesreću u Sarajevu pa pobjegao: Dvije osobe prevezene na KUM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija, ilustracija

Žena i muškarac, koji su povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 1. januara u 21.05 sati na kolovozu ulice Breka u sarajevskoj općini Centar zadobili su teške tjelesne povrede.

Do nesreće je došlo kada je NN vozilo, kojim je upravljao NN vozač, udario A.V. (74) i A.A. (66) i pobjegao s mjesta događaja.

Od siline udara pješaci su pali na kolovoz i zadobili teške tjelesne povrede.

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Tijelo sina proslavljenog trenera tuzlanske Slobode pronađeno u Beogradu

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), žena je zadobila frakturu lijevog skočnog zgloba.

Muškarac je zadobio frakturu kostiju lica i frakturu desne podkoljenice.

Automobil udario pješakinju u centru Sarajeva: Hitno prebačena na KCUS

Automobil udario pješakinju u centru Sarajeva: Hitno prebačena na KCUS

Ljekarska pomoć ukazana im je na KUM UKC u Sarajevu, nakon čega su prevezeni na klinku ortopedije i traumatologije gdje su zadržani na daljem liječenju.

Poduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska vozila i vozača, policijski službenici došli su do saznanja da je vozač koji se udaljio s mjesta događaja P.A., rođen 2004. godine iz Sarajeva, te da je za vrijeme nezgode upravljao pmv marke "Fiat Punto".

O navedenom je obaviješten dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je izvršen od strane uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na ravjetljavanju ovog događaja, policijski službenici su u utorak, 2. januara u 00.45 sati uhapsili P.A., zbog osnova sumnje da je počinio KD-a iz člana 336 KZ F BiH/teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja/ i KD iz člana 337 KZ F BiH/ neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi/, nakon čega je isti predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije