Sjećate li se policajca iz BiH koji je fingirao otmicu: Digao kolege na noge, ostao je bez posla

1
Radiosarajevo.ba
Sjećate li se policajca iz BiH koji je fingirao otmicu: Digao kolege na noge, ostao je bez posla
Foto: Arhiv/ Facebook / Miloš Grahovac

Miloš Grahovac iz Nevesinja, koji je prošle godine tvrdio da je otet i opljačkan, dobio je otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjetimo, Grahovac je radio kao policajac i 30. maja prošle godine prijavljeno je da je otet. On je tada ispričao da su ga otele četiri nepoznate osobe i da su mu oteli oko 3.000 maraka.

Njegov nestanak policiji je prijavila porodica, a na regionalnom putu prema Nevesinju pronađen je njegov automobil. Nakon četiri dana on se pojavljuje. Pronađen je sa zavezanim nogama i jednom rukom, a ta četiri dana ga je tražilo više od 500 ljudi.

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Holivudska zvijezda će voditi Eurosong 2024

Međutim, istragom je utvrđeno da je on fingirao otmicu.

U MUP RS danas, 14. septembra, rekli su da je disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova RS okončala prvostepeni disciplinski postupak protiv policajca.

"Istom je izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa zbog teže povrede radne dužnosti - ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstv“ Pravilnika o disciplinskom postupku", rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović, piše Srpskainfo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije