SIPA u Sarajevu uhapsila osobu po potjernici Interpola iz Brisela

Radiosarajevo.ba
SIPA u Sarajevu uhapsila osobu po potjernici Interpola iz Brisela
FOTO: Arhiv / Akcija SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (12.11.2018. godine) u Sarajevu lišili slobode jednu osobu po međunarodnoj potjernici NCB Interpola Brisel, koja se dovodi u vezu sa krivičnim djelima ubistvo, teške tjelesne povrede – ubistvo u pokušaju, teška krađa, zavjera i kršenje zakona o oružju.

Navedene aktivnosti policijski službenici SIPA-e realizirali su pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Graničnom policijom BiH.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata u nadležnost Sudu BiH.

"Postupajući po nalogu tužitelja Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA, lišili su slobode osumnjičenog Grbesa Nikolasa, rođenog 1970. godine, državljanina Belgije i R Hrvatske.

Navedenog osumnjičenog putem crvene tjeralice Interpola, potražuju vlasti Kraljevine Belgije, jer je identificiran kao sudionik napada na policajce, prilikom policijske potjere, u oktobru ove godine, kada su pucanjem iz vatrenog oružja, nanesene teške ozlijede dvojici policijskih službenika, te drugih kaznenih djela.

Navedena osoba lišena je slobode, nalazi se u pritvoru u Sarajevu i pokrenute su aktivnosti za izručenje osumnjičenog u Belgiju.

U okviru aktivnosti ostvarena je suradnja sa Graničnom policijom i OSA BiH.

Prilikom provođenja aktivnosti, ostvarena je značajna suradnja Tužiteljstva BiH sa policijskim i pravosudnim organima Kraljevine Belgije, kao i strukturama Interpola", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije