SIPA provela akciju "Corset": Uhapšene tri osobe, sumnja se na dva krivična djela

0
Radiosarajevo.ba
SIPA provela akciju "Corset": Uhapšene tri osobe, sumnja se na dva krivična djela
Foto: SIPA / Ilustracija / (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA) danas su u sklopu operativne akcije "Corset", na području Banja Luke i Laktaša, realizovali pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

Uhapšene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela "Organizovani kriminal" i "Nedozvoljen promet akciznih proizvoda", propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Uhapšene osobe su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Doktorica Larisa Čorda: Zašto su emocije jako važne za plodnost

Epilog akcije "Derbi": SIPA oduzela oko 11 tona duhana, uhapšeno 11 osoba

Epilog akcije "Derbi": SIPA oduzela oko 11 tona duhana, uhapšeno 11 osoba

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena krivična djela:

cigarete koje nisu obilježene propisanim akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u količini od 30.563 paklice, tržišne vrijednosti od oko 152.815,00 konvertibilnih maraka; rezani duvan koje nije obilježen propisanim akciznim markicama Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, u količini od 8 kilograma, tržišne vrijednosti od oko 200,00 konvertibilnih maraka; novac u iznosu od 8.260,00 eura, 3.966,20 konvertibilnih maraka, 2.790,00 RSD, 880,00 kuna, 50,00 USD, 1.200,00 norveških kruna i 500,00 švedskih kruna; mobilni telefoni, evidencije o poslovanju i druga dokumentacija.

Pretresi su izvršeni po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Ministarstvom unutrašnjih poslova RS, saopćeno je iz SIPA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije