SIPA pronašla puške, bombe, minobacačke granate i vojnu opremu u Modriči

Radiosarajevo.ba
SIPA pronašla puške, bombe, minobacačke granate i vojnu opremu u Modriči

Preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), jučer su, u okviru predmeta kodnog naziva "Jasen", na području Modriče otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava, saopćeno je iz SIPA-e.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužilaštva Doboj, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče.

Tokom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60 mm, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovačke puške bez dozvole, 477 komada municije kalibra 7,62 mm, 94 komada pištoljske municije, 37 komada lovačke municije (patroni), vojna oprema (okviri za municiju, ambalaža i dr.) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Jedno lice lišeno je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 361. KZ RS "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala".

Lice lišeno slobode privedeno je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predato na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu.

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije