SIPA ponovo o akciji Var: Uhapšeno 12 osoba, oduzeti im mobiteli

Radiosarajevo.ba
SIPA ponovo o akciji Var: Uhapšeno 12 osoba, oduzeti im mobiteli
Arhiv / Mladi nogometaš preminuo pod misterioznim okolnostima!

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 11. novembra 2019. godine na području Šamca, Orašja i  Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,  proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”, potvrđeno je iz SIPA-e.  

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja te primanje dara i drugih oblika koristi,  o čemu je portal Radiosarajevo.ba već pisao. 

Žurnal: Kako su sudije, delegati i kontrolori namještali utakmice

Za ženu zelene, za djecu kafene novčanice, ovako su sudije između sebe dogovarale kako da režiraju utakmice i obrukaju BiH u regionu i cijeloj Europi Pročitajte ostale zanimljive dijelove i ko je sve od poznatih iz našeg nogometa uključen u aferu Var:

Osumnjičena lica  terete se za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH, navodi se u saopćenju iz SIPA-e. 

Džemil Šoše, FK Velež: Njega je NS FBiH kaznio jer je ukazao na lopovluk sudija

U Mostaru i Fudbalskom klubu Velež sa posebnom pažnjom prate policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koju su, prema nalogu tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, su danas uhapsili 12 osoba koji su osumnjičeni za krivična djela organiziranog kriminala, primanja dara i drugih oblika koristi i zlouporabe položaja ili ovlasti, u našem nogometu.

"Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku. Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode biće predata Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje. Zahvaljujemo se Obavještajno-bezbjednosnoj agencije Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije", dodali su iz SIPA-e. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije