Čapljina / SIPA i dalje traga za osobama osumnjičenim u akciji "Tebra"

24. 10. 2019. u 20:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6

Državna agencija za istrage i zaštitu i dalje traga za osobama koje se sumnjiče za proizvodnju i prodajnu opojnih droga.

SIPA je na području Čapljine u okviru akcije kodnog naziva "Tebra" pronašli su i oduzeli oko 300 kilograma opojne droge kanabis čija je tržišna vrijednost veća od dva miliona eura.

Pripadnici SIPA-e su na jednoj lokaciji pretresli stambene i pomoćne objekte, kao i pokretne stvari.

Aktivnosti su provedene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela "Organizirani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 300 kilograma opojne droge "kanabis sativa", određena količina novca u raznim valutama, više komada raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefon i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem dokumentiranja krivičnog djela, a i dalje se traga za dvije osobe koje se dovode u vezu sa pronađenom drogom.

Tagovi: SIPA droga kanabis

NEMA KOMENTARA