Sindikat policijskih službenika u KS: Spavaj Svilo bosanska, Katice prestani s populizmom

5
Radiosarajevo.ba
Sindikat policijskih službenika u KS: Spavaj Svilo bosanska, Katice prestani s populizmom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo uputio je oproštajnu poruku kolegici iz MUP-a Kantona Sarajevo koja je jutros, 7. augusta, izvršila samoubistvo.

"Sa bolom i nevjericom smo primili vijest da je mlada policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona u jutarnjim satima izvršila samoubistvo. Ovom prilikom Sindikat izražava riječi sućuti porodici stradale policijske službenice i ujedno upućuje apel svim svojim članovima, ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo, da niko, ništa i nikakva životna situacija, nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom. Zato, policajci, šalterski službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno", navode iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

Iz sindikata su u saopćenju podsjetili da su prije godinu dana zahtijevali da se službenicima pruži obavezna psihoterapija na šta se, kako su kazali, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglušio. 

Šta se dogodilo s avionima BH Airlinesa nakon bankrota aviokompanije?

Šta se dogodilo s avionima BH Airlinesa nakon bankrota aviokompanije?

"Spavaj, Svilo bosanska…", poručili su kolegici.

Ukoliko trebate psihološku pomoć i savjetovanje u funkciji je "plavi telefon", poziv je potpuno besplatan i anoniman, a možete se javiti na broj telefona 080 05 03 05.

Besplatnu psihološku pomoć omogućava i Crveni križ FBiH svaki dan od 10:00 do 19:00 sati. Brojevi na koje možete zvati su: 060 343 0745 i 062 040 653.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije