Šest osoba uhapšeno zbog dilanja droge

Radiosarajevo.ba
Šest osoba uhapšeno zbog dilanja droge

Po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, više desetina službenika SIPA-e i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona provelo je opsežnu akciju u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnih droga.

Izvršeni su pretresi na više lokacija na području Zenice i lišeno slobode šest osoba, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U proteklom periodu, kao i u pretresima, pronađena je određena količina nekoliko vrsta opojnih droga, opreme (vage i slično) kao i određena količina oružja.

U ovom predmetu je ostvarena dobra i koordinirana saradnja s policijskim i pravosudnim organima Austrije i Republike Hrvatske, što je još jedan od dobrih primjera međudržavne regionalne saradnje u borbi protiv krijumčarenja teških opojnih droga.

Osumnjičene osobe se terete da su počinile krivična djela organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, te će biti predate postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i u zakonskom roku odlučiti za koliko osumnjičenih će zatražiti pritvor ili mjere zabrane. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije