Salmir Kaplan i ostali pozvani na sud u Čapljini

5
Radiosarajevo.ba
Salmir Kaplan i ostali pozvani na sud u Čapljini
/ Salmir Kaplan (Foto: Istinomjer)

Pola godine nakon što je Županijski sud u Mostaru vratio predmet prvostepenom sudu i naložio ponovno suđenje na sud su pozvani 'Kaplan i ostali'. 

Salmir Kaplan, Demir Mahmutćehajić i Ahmet Ljubović dobili su poziv da kao optuženi dođu na Općinski sud u Čapljini u ponedjeljak 16. januara u 12 sati. Upozoreni su da će u slučaju nedolaska biti prinudno dovedeni, piše hercegovina.info

Kaplana i ostale tereti se kaznena djela fizički napad na člana biračkog odbor(Kaplan), uništenje izbornih isprava, spriječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje, oštećenje tuđe stvari...

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Od incidenta u Stocu je prošlo više od šest godina, predmet se prilično razvodnio, blagovremeno kažnjavanje izostalo, a kazneno gonjenje postalo španjolska sapunica. 

Podsjetimo, Sudsko vijeće u sastavu Darko Zovko, Elis Sultanić i Nada Hamović Kovačević u junu prošle godine, a po žalbi trojke, donijelo je odluku da se prvostepena presuda ukida. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije