Šefica i šef sarajevskog Metropolisa pušteni na slobodu

Fena
Šefica i šef sarajevskog Metropolisa pušteni na slobodu
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Porezna uprava zatvara objekte sarajevskih ugostitelja

Šefica i šef sarajevskog ugostiteljskog objekta Metropolis Amela Ahmetspahić i Edin Migić, koji su uhapšeni u akciji "Kasa", nakon jednomjesečnog pritvora pušteni su na slobodu.

"Nismo tražili produženje pritvora budući da nije bilo pritvorskih razloga. Oni su nakon mjeseca provedenog u pritvoru pušteni na slobodu zbog nepostojanja razloga za produženje pritvora", kazala je Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Porezna uprava zatvara objekte sarajevskih ugostitelja osumnjičenih za utaju poreza

Petorica vlasnika sarajevskih restorana uhapšenih u akciji "Kasa" pušteni na slobodu

SIPA u Sarajevu uhapsila 12 osoba zbog utaje poreza

Realizacija akcije "Kasa" počela je u martu kada je uhapšeno 13 osoba, među kojima su i odgovorne osobe iz poznatih sarajevskih ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, Restoran Una, restoran Luka i drugi.

Uhapšeni u akciji "Kasa", u saradnji SIPA-e i Tužilaštva KS, terete se za utaju poreza, tačnije da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, da su promet umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije