Saznajemo: Počinje suđenje Rejhanu Rakoviću, kojeg je SIPA uhapsila na naplatnim kućicama u Sarajevu

0
A. S.
Saznajemo: Počinje suđenje Rejhanu Rakoviću, kojeg je SIPA uhapsila na naplatnim kućicama u Sarajevu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Izjašnjavanjem o krivici optuženih, u ponedjeljak, 5. decembgra, počinje suđenje protiv Rejhana Rakovića, predsjednika Komisije za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH, i još petero optuženih u ovom krivičnom postupku, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Optuženi se terete za krivična djela zloupotrebe službenog položaja i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem u postupku prijema 150 kadeta u Graničnu policiju BiH.

Zanimljivo je da je od 24. deptembra, od kada su optuženi lišeni slobode, postupak prijema kadeta u Graničnu policiju BiH - blokiran tim povodom donesenom, bizarnom odlukom Odbora za žalbe policijskih službenika, prema kojoj se procedura izbora kadeta u Graničnu policiju BiH suspendira do donošenja pravomoćne presude u ovom, po svemu sudeći, višegodišnjem krivičnom predmetu.

Iz SIPA-e potvrdili: Uhapšeni pripadnici Granične policije, ovo su njihova imena

Iz SIPA-e potvrdili: Uhapšeni pripadnici Granične policije, ovo su njihova imena

Podsjetimo, Rejhan Raković godinama je bio šef Odsjeka prikrivenih istražitelja u Graničnoj policiji BiH. On je bio predsjednik Komisije za prijem kadeta u ovu državnu policijsku agenciju i čovjek je od povjerenja direktora Granične policije BiH Zorana Galića.

Pripadnici SIPA-e su Rakovića pratili i uhapsili na naplatnim kućicama, na izlazu iz Sarajeva. U njegovom ruksaku, navodno, tada je pronađeno oko 50.000 maraka.

Kako je portal Radiosarajevo.ba pisao ranije, za prijem kadeta traženo je između 15.000 i 20.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije