PU / Sarajliji zbog lažne poruke na Viberu s računa skinuto 1.200 KM

21. 10. 2019. u 12:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 22

Osobi iz Sarajeva skinuto je sa bankovnog računa 1.200 KM i prebačeno na račun sportskih kladionica kada je poslao fotografiju svoje bankovne kartice pošto je primio poruku na Viberu da je dobitnik poklon-vaučera banke, piše Srna.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljeno je da je četrdesetdvogodišnje a osoba iz Sarajeva dobila poruku na Viberu kojom je obaviješteno da je dobitnik poklon-vaučera banke u određenom novčanom iznosu, te da je potrebno da banci dostavi broj bankovne kartice.

Osoba je fotografisala bankovnu karticu i poslalo putem poruke, nakon čega je uvidom u bankovni račun ustanovilo da mu je skinuto 1.200 KM, a uvidom u listing transakcije utvrđeno da je ovaj iznos prebačen na račun sportskih kladionica, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela prevara.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na građane, korisnike telefona i svih društvenih mrža, da budu oprezni prilikom njihovog korištenja i ustupanja svojih ličnih podataka kako ne bi došlo do zloupotrebe, kao i u svim situacijama u kojima se od njih traže lični podaci, naročito na društvenim mrežama na kojima je identitet tražioca nepoznat.

NEMA KOMENTARA