Sarajlije operirale po Banjoj Luci: Na filmski način pljačkali vozila

0
Radiosarajevo.ba
Sarajlije operirale po Banjoj Luci: Na filmski način pljačkali vozila
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 16. januara, radeći na rasvjetljavanju imovinskih krivičnih djela uhapsili su dvije osobe inicijala D.Š. i E.D. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su počinili 12 krivičnih djela „Teška krađa“.

Naime, D.Š. i E.D. se sumnjiče da su na području grada Banja Luka u decembru 2020. godine i januaru 2021. počinili ova krivična djela.

Meta napada su bila vozila, na način da su koristili specijalne uređaje za blokadu signala, kojma su onemogućavali da oštećena lica zaključaju vozila, a potom bi iz vozila otuđili novac i skupocjene predmete.

Prilikom hapšenja, kod lica inicijala D.Š. pronađen je specijalni uređaj za blokadu signala, posebno prepravljen i upokovan u tablet.

Izvršen je pretres stana na području grada Banja Luka, i vozila koje su koristila osumnjičena lica kojom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih djela.

Također, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, izvršen je pretres stana i drugih prostorija, koji su koristila osumnjičena lica, na području grada Sarajeva, kojom prilikom su pronađena i oduzeta 4 laptopa i 1 mobilni telefon.

Sve mjere i radnje u okviru ovog predmeta preduzete su pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Nakon zavšene kriminalističke obrade, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka se izjasnio da se protiv navedenih lica dostavi izvještaj u redovnoj proceduri.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije