Sarajevskom reketašu mjesec pritvora: Sa saučesnicima tražio novac, prijetili, tukli pa bacali bombu

2
Fena
Sarajevskom reketašu mjesec pritvora: Sa saučesnicima tražio novac, prijetili, tukli pa bacali bombu
Foto: FUP / Federalna uprava policije / Ilustracija

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je jednomjesečni pritvor Alminu Raoniću (24), s prijavljenim prebivalištem u Općini Novi Grad Sarajevo.

Sarajlija se sumnjiči da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u stjecaju s krivičnim djelima izazivanje opće opasnosti, teška tjelesna povreda, iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

Osumnjičenom Raoniću stavlja se na teret da se u periodu od 29. oktobra do 25. novembra ove godine zajednički i dogovorno u sastavu grupe ljudi, sa Dž. O. iz Hadžića i njima poznatim osobama, udružio radi činjenja navedenih krivičnih djela, a s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, i to na štetu imovine oštećenog I. Č. iz Mostara, navode iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

Feđa Dudić: Poštujem Srbiju od početka angažmana u zemlji. Ne želim da od ovog nastane rijaliti

U više navrata prijetili su I. Č. da će napasti na njegov život i tijelo, te ga fizički napali i tjelesno povrijedili, da bi jedne prilike bacili eksplozivnu napravu ispred kuće oštećenog, a sve u cilju iznude određenog novčanog iznosa od oštećenog, što je kod njega izazvalo strah za vlastitu sigurnost i sigurnost članova njegove porodice.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Raoniću iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače i iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivična djela. Za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo Mostar u saradnji s Federalnom upravom policije nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela, kao i otkrivanju drugih saučesnika ovih krivičnih djela, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije