Sarajevski reketaši tražili od nogometaša da prepiše Porsche

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevski reketaši tražili od nogometaša da prepiše Porsche
Foto: Kantonalno tužilaštvo Sarajevo / Tužilaštvo KS / Arhiv

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Vedada Bajramovića i Bobana Karabatkovića zbog saizvršilaštva u krivičnom djelu iznuda.

Optuženi se terete da su 25. oktobra 2021. godine u večernjim satima prvobitno zapratili automobil i kretanje R. K. te u garaži zgrade u kojoj stanuje sjeli u automobil oštećenog i uz prijetnju pištoljem odvezli ga u jedan ugostiteljski objekat u naselju Kovačići.

Optuženi su mu rekli da je dužan 300.000 KM navodne provizije u vezi sa nogometnim transferima, budući da je R.K. profesionalni nogometaš.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

"Zahtijevali su od njega skupocjeni sat i da prepiše automobil Porsche Panamera na Vedada Bajramovića kako bi namirio navodni dug. Dan nakon, oštećeni je u strahu predao ključ od automobila Vedadu Bajramoviću. U namjeri da ga oduzme, optuženi Bajramović je spriječen, budući da ga je ubrzo nakon toga, a u saradnji sa dežurnim kantonalnim tužiocem, uhapsila Federalna uprava policije. U toku istrage, otkriven je i optuženi Boban Karabatković kao saizvršilac krivičnog djela iznuda", saopćeno je na zvaničnoj web-stranici Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

U optužnici je postupajući tužilac predložio produženje pritvora Vedadu Bajramoviću.

Inače, za glavni pretres predloženo je saslušanje 10 svjedoka, saslušanje vještaka za mobilne telefone te izvođenje više od 40 materijalnih dokaza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije