Sarajevski policajci napadnuti, uhapšeni građani Ciriha

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci napadnuti, uhapšeni građani Ciriha
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Policijski službenici Prve policijske uprave u Sarajevu jučer su u dva sata uhapsili S. I., rođen 2000. godine u Cirihu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 359. stav 1. i člana 293. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i Oštećenje tuđe stvari) i S. I., rođena 1996. godine u Cirihu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 359. KZ F BiH (Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti).

Oni su u ulici Jekovac, općina Stari Grad Sarajevo, prilikom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira, fizički napali i povrijedili policijske službenike.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, nakon čega su upućeni na kućno liječenje.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sartajevo.

Uhapšene osobe su predate u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalistićke obrade, oni su uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije