Sarajevski policajci imali pune ruke posla: Uhapšeno sedam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci imali pune ruke posla: Uhapšeno sedam osoba
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u subotu su imali pune ruke posla te su uhapsili sedam osoba.

Sve je počelo jučer u 13 sati kada su pripadnici Policijske uprave Novi Grad - Policijske stanice Dobrinja priveli M. A. (22) iz Sarajeva. Mladić se sumnjiči da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogučavanje uživanja opojnih droga.

Istog dana u 16.40 sati pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo uhapsili su R. Dž., zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari.

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine desila se jedna od najgorih avionskih katastrofa, poginulo 180 ljudi

U 22 sata ponovo su morali intervenirati pripadnici PU Novi Grad. Ovog puta uhapsili su S. L. iz Sarajeva i njegovog sugrađanina A. Z. (33) iz Sarajeva. Sarajlije se sumnjiče da su u ranijem periodu počinili krivično djelo teška krađa.

Svega 15 minuta poslije, u 22.15 sati, i pripadnici PU Novo Sarajevo su imali nova hapšenja. Privedeni su Č. A. (45), B. J. (31) i S. E. (43) zbog sumnje da su počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u vezi sa krivičnim djelom oštećenje tuđe stvari.

Svi uhapšeni su predati u prostorije zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Policajci nastavljaju rad na dokumentovanjima krivičnih djela", navedeno je u saopćenju MUP-a KS.

O slučajevima je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije