Sarajevski nastavnik uhapšen zbog slanja SMS poruka maloljetnici

Radiosarajevo.ba
Sarajevski nastavnik uhapšen zbog slanja SMS poruka maloljetnici

Samo nekoliko sedmica nakon što je uhapšen Sudo Lavić, direktor Desete osnovne škole, Sarajevo ponovo potresa još jedan sličan slučaj. Naime, u utorak je u Sarajevu uhapšen muškarac zbog sumnje da je napravio krivično djelo bludne radnje (nad maloljetnicom) počinjeno zloupotrebom položaja. 

U pitanju je nastavnik osnovne škole u Sarajevu i trener Odbojkaškog kluba ORT Samir Alihodžić.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo su za Radiosarajevo.ba potvrdili kako je jedno lice privedeno i ispitano u Tužilaštvu zbog sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 208. KZBiH u vezi s članom 205. 

Alem Hamzić, glasnogovornik Tužilaštva nam je rekao kako je upućen prijedlog Općinskom sudu u Sarajevo da se osumnjičenom licu odobri jednomjesečni pritvor, no zbog osjetljivosti slučaja i Zakona o zaštiti maloljetnika više informacija ne može saopćiti. 

Kako smo saznali iz Općinskog suda u Sarajevu, osumnjičenoj osobi je danas potvrđen pritvor u trajanju od mjesec dana. 

Vjeruje se da je slao poruke neprimjerenog sadržaja maloljetnoj osobi, te da su u mobitelu pronađene i sporne fotografije. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije