Sarajevski MUP objavio detalje: 25-godišnjakinja udarila autom staricu i pobjegla

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP objavio detalje: 25-godišnjakinja udarila autom staricu i pobjegla
Foto: Dnevni avaz / Mjesto nesreće

U Sarajevu se jučer, oko 6 sati ujutro, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je teško povrijeđena 74-godišnja starica koja je ostavljena na cesti da leži povrijeđena.

Nekoliko sati kasnije uhapšena je odgovorna osoba koja je sjedila za volanom, a, kako je danas saopćio sarajevski MUP, riječ je o 25-ogodišnjakinji.

U izvještaju policije, navodi se kako se nesreća dogodila u 5.55 na kolovozu ulice Porodice Foht do broja 74, u opštini Centar. 

Staricu je udarilo vozilo Renault Clio, kojim je upravljala vozačica L.T., rođena 1996. godine iz Sarajeva. Vozačica se nakon nesreće udaljila. 

U udesu je teške povrede - fraktura kostiju glave, zadobila pješakinja M.M, rođena 1947. godine iz Sarajeva, koja je, prvo, hitno prebačena na KUM, a onda i na Kliniku neurohirurgije gdje je i dalje na liječenju.

Kantonalni tužilac u Sarajevo je rukovodio uviđajnim radnjama, a, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična teška krivična djela protiv sigurnosti saobraćaja, ugrožavanje javnog prometa i neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, istog dana u 13,10 sati je L.T. i uhapšena.

Jučer je, nakon izvršene kriminalističke obrade u 18,25 sati, predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije