Sarajevski MUP objavio četiri nove potjernice: Svi su od ranije dobro poznati policiji

Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP objavio četiri nove potjernice: Svi su od ranije dobro poznati policiji
FOTO: Arhiv / Policija vrši uviđaj

Na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer su objavljene četiri nove potjernice.

Tri su raspisane po pozivu Općinskog suda iz Travnik, dok za jednim muškarcem traga Općinski sud u Sarajevu.

Sarajevski sud traga za Adnanom Bajramovićem (majka Advija) i to zbog prevare iz člana 294. Krivični zakon FBiH i krivotvorenje isprave iz člana 373. KZ F BiH.

Kako se navodi u potjernici, Bajramović je rođen 21. marta 1968. u Sarajevu, a ukoliko imate korisnih saznanja o njegovoj lokaciji najbolje je da ODMAH obavijestite MUP Kantona Sarajevo - Operativni centar - 122. Podsjećamo, Bajramović je osoba koja je od ranije poznata policiji u BiH. Za njim je bila raspisana i potjernica 2016. godine, a u toj potjernici je pisalo da mu je nadimak Ado, da je državljanin BiH, i da je prijavljen na adresi Obala Kulina Bana u Sarajevu.

Travnički sud, pak, traga za Samirom Palom, Bensanom Bajraktarevićem i Sadmirom Hegićem.

Za Sadmirom (Sead) Hegićem, rođenim 26. aprila 1981. godine u Prijedoru, traga se zbog krađe iz člana 286. KZ FBiH (ko tuđu pokretninu oduzme drugom s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi ili drugom protupravu imovinsku korist,  navodi se u ovom članu). Hegić, zvani Hega i Glumac, više puta je hapšen zbog obijanja i pljačkanja stanova.

Za Bensanom (Tahir) Bajraktarevićem, rođenim 8. januara 1980. u Sarajevu, traga se zbog iste stvari kao i za Hegićem. I on je od ranije dobro poznat policiji - 2004. godine je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog krađe, bio je 2017. optužen da je prodavao drogu djeci ispred škole, a uhapšen je zbog krađe i u februaru prošle godine.

Samir Palo, rođen 22. jula 1970. na Palama, na potjernici je iz istog razloga. Palo je hapšen prije deset godina u Sarajevu kada su uhapšeni članova međunarodne organizirane kriminalne grupe koja već duže trguje drogama, prvenstveno heroinom, ali i drugim opojnim sredstvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije