Sarajevska policija uhapsila vozača koji je udario dijete u Vogošći i pobjegao s mjesta nesreće

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija uhapsila vozača koji je udario dijete u Vogošći i pobjegao s mjesta nesreće
Foto: RTV Vogošća / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sarajevska policija uhvatila je sinoć vozača koji je jučer, u petak 20. januara 2023, u Vogošći udario dijete i pobjegao s mjesta nesreće.

Nesreća se dogodila oko 16.50, na kolovozu ulice Igmanska - Tome Mendeša, općina Vogošća.

"Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz maloljetnog pješaka, rođen 2005. godine iz Sarajeva, od strane putničkog motornog vozila marke Renault Megan, reg. broja T82-K-887, kojim je upravljao NN vozač i koji se, nakon saobraćajne nezgode, s vozilom udaljio s mjesta događaja", navode iz MUP-a.

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Fantastična utakmica i sedam golova u Mostaru: Zrinjski i Sarajevo priredili spektakl

Policija je pronašla vozilo u blizini, u ulici Tome Mendeša, a daljim radom je utvrđeno da je vozilom za vrijeme nezgode upravljao vozač B.B., rođen 1957. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je maloljetni pješak - povrede su konstatovane na KUM UKC Sarajevo.

"Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u vezi s krivičnim djelom (ugrožavanje javnog prometa) i krivično djelo - neukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, dana 20. januara u 22h, policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su vozača B.B.", doznaje se u MUP-u.

B.B. je predat u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem ovlaštenju je izvršen uviđaj koji su proveli policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage i Odjeljenja za kiminalističku tehniku i forenziku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije