Sarajevska policija u akciji: Uhapšen 35-godišnjak, zaplijenjena droga

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija u akciji: Uhapšen 35-godišnjak, zaplijenjena droga
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS

Sarajevska policija u utorak, 24. septembra uhapsila je 35-godišnjaka i zaplijenila drogu.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u 19,30 sati, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije lišili su slobode 35-godišnjeg E.I. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. stav 1. KZ FBiH).

Izvršenim pretresom imenovanog, kao i poslovnog prostora koji koristi na području općine Centar pronađeno je i oduzeto cca 210 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, cca 20 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, cca 10 grama materije koja asocira na opojnu drogu kokain, 32 PVC paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, četiri PVC paketića s materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, dvije digitalne vage, kao i drugi predmeti važni za istragu.

Neumorni ekolog iz BiH godinama besplatno čisti prirodu: 'Nisam mogao gledati'

Neumorni ekolog iz BiH godinama besplatno čisti prirodu: 'Nisam mogao gledati'

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osumnjičeni je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad njim se vrši kriminalistička obrada. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije