MUP / Sarajevska policija se oglasila o nesreći u kojoj je jučer poginula jedna osoba

28. 09. 2021. u 09:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se danas o tragičnom udesu koji se jučer dogodio u mjestu Reljevo i u kojem je poginula jedna osoba.

Kako navode, do udesa je došlo u 14,15 sati, a sudarili su se putničko motorno vozilo marke Peugeot 206, kojim je upravljala vozačica A.V., rođena 1978. godine u Foči, nastanjena u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke VW Golf 2, kojim je upravljao vozač Z.H,, rođen 1962. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradao vozač Z.H., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

A.V., je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u UKC u Sarajevu.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Tijelo preminulog Z.H. je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Pomenutog dana u 19,00 sati vozačica A.V. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA