Sarajevska policija se oglasila o nesreći u kojoj je jučer poginula jedna osoba

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija se oglasila o nesreći u kojoj je jučer poginula jedna osoba
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Nesreća kod Sarajeva

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo oglasilo se danas o tragičnom udesu koji se jučer dogodio u mjestu Reljevo i u kojem je poginula jedna osoba.

Kako navode, do udesa je došlo u 14,15 sati, a sudarili su se putničko motorno vozilo marke Peugeot 206, kojim je upravljala vozačica A.V., rođena 1978. godine u Foči, nastanjena u Sarajevu i putničkog motornog vozila marke VW Golf 2, kojim je upravljao vozač Z.H,, rođen 1962. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na mjestu nesreće je smrtno stradao vozač Z.H., što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

ViK objavio spisak: Mogući prekidi u vodosnabdijevanju u ovim sarajevskim ulicama

A.V., je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u UKC u Sarajevu.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Tijelo preminulog Z.H. je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.

Pomenutog dana u 19,00 sati vozačica A.V. je lišena slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 336. stav 4. (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja), a u vezi sa članom 332. stav 3. (Ugrožavanje javnog prometa) KZ F BiH i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije