Sarajevska policija o incidentu u centru grada: Prekršajni nalozi za sedam osoba

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija o incidentu u centru grada: Prekršajni nalozi za sedam osoba
Foto: Čitatelj / Policija u ulici Kulovića

Nakon što se jučer u centru Sarajeva oko 18:20 sati dogodio incident, tučnjava više osoba, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su se ponovo oglasili i objavili nove podatke.

Kako navode, dojavu su dobili u 18,40 sati da se centralnim ulicama na području općine Centar Sarajevo kreće veća grupa osoba koje nose predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda.

"Odmah po zaprimljenoj prijavi na teren su upućeni policijski službenici PS Centar, PS Stari Grad i Jedinice interventne policije, te su u ulici Šenoina zatečeni A.H. i F.M. koji su narušili javni red i mir posjedovanjem pirotehničkih sredstava na javnom mjestu, kao i odbijanjem zakonitog naređenja ovlaštenog službenog lica i protiv njih će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navode iz MUP-a KS.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Također, F.R., H.Č. i A.H. su zatečeni u ulici Maršala Tita te su i njima uručeni prekršajni nalozi, zbog narušavanja javnog reda i mira odbijanjem naređenja policajca.

"U ulici Kulovića, zatečeni su i D.H. i J.A. i bit će im uručeni prekršajni nalozi, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. stav 5. tačke a) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije