Sarajevska policija imala pune ruke posla - od dilera do pijanih vozača

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija imala pune ruke posla - od dilera do pijanih vozača
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Policijski uviđaj (Nije riječ o događaju sa slike)

Sarajevska policija u subotu je imala pune ruke posla te uhapsila pet osoba.

Već u 12 sati, policijski službenici PU llidža uhapsili su lice N.G. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počino krivično djelo iz člana 239 KZFBiH /Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i člana 371 KZFBiH/ Nedozvoljeo držanje oružja ili eksplozivnih materija. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužiilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predan u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Istog dana, u PU Stari Grad pristupio je A.M. i prijavio da je dana 17. marta 2023.godine
oko 18,10 sati u ulici Faletići općina Stari Grad, nad njim od strane tri NN muška lica uz prijetnju
nožem i upotrebe fizičke snage izvršeno krivično djelo iz člana 289 stav (2) KZ FBiH /Razbojništvo/,
kojom prilikom je od oštećenog otuđen novac i mobilni telefon. Licu A.M. ukazana je ljekarska pomoć u KUM UKC Sarajevo, gdje su istom konstatovane lake tjelesne povrede. O navedenom je obaviješten dežuni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Nastavljajući rad na dokumentovanju, rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela, dana 18. marta oko 18 sati, policijski službenici PU Stari Grad uhapsili su S.B. i M.B. iz Sarajeva zbog sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 289 stav (2) KZ FBiH /Razbojništvo/. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužiilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni je predan u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Policajci su imali posla i u Hadžićima. Naime, u 19.25 sati, policijski službenici Sektora za policijsku podršku i PU Hadžići uhapsili su A.R. i Z.B. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počino krivično djelo iz člana 183. KZFBIH /Ugrožavanje sigurnosti/, nad I.M. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužiilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predani u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Sarajevska policija je jučer tokom kontrole saobraćaja uručila 443 prekršajna naloga. Iz saobraćaja je isključeno sedam pijanih vozača, osam ih nije imalo pravo na upravljanje motornim vozilom, jednom je bilo zabranjeno da vozi...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije