Sarajevo: Uhapšeni migranti odgovorni za napad ispred tržnog centra - jedan maloljetan

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšeni migranti odgovorni za napad ispred tržnog centra - jedan maloljetan
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija jučer je uhapsila dva migranta koji su odgovori za napad ispred tržnog centra Mercator u Ložioničkoj u Sarajevu.

Napad se, podsjetimo, zbio prije sedam dana, 22. januara u 17.15.

Kako danas navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uhapšeni su maloljetnik, rođen 2004. u Zapadnoj Sahari te muškarac inicijala R.B., rođen 2000. godine u Alžiru.

"Dana 28. januara 2021.godine u 19.50 sati u ulici Ložionička, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće PU lišili su slobode malodobno lice, rođeno 2004. godine u Zapadnoj Sahari, a u 20.20 sati u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, lišeno je slobode lice R.B., rođen 2000.godine u Alžiru", saopćeno je iz MUP-a.

Iz MUP-a ističu da su uhapšeni pod sumnjom da su počinili krivično djelo iz člana 173. stav 1. KZ F BiH (laka tjelesna ozljeda), na štetu J.R. iz Kuvajta, 22. januara 2021. godine u 17,15 sati.

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima", istakli su iz Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije