Sarajevo: Uhapšena osoba koja je u Istočnom Sarajevu ukrala dva automobila

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena osoba koja je u Istočnom Sarajevu ukrala dva automobila

Policija je uhapsila A.U., nastanjenog na području Kantona Sarajevo, zbog sumnje da je u noći 6./7.oktobra i dan kasnije otuđio dva putnička vozila na području grada Istočno Sarajevo. 

Sumnja se da je A.U. ukrao vozilo marke Golf 2, s parking prostora u općini Istočno Novo Sarajevo, te vozilo Audi 80 u Istočnoj Ilidži, koje je pronađeno. 

U saradnji s policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, A.U. je lišen slobode, a vozilo je vraćeno vlasniku, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. 

Tokom kriminalističke obrade osumnjičeni je priznao da je počinio navedeno krivično djelo, te da je u noći 6. na 7. oktobar, na području općine Istočno Novo Sarajevo otuđio i putničko motorno vozilo Golf 2, koje je sakrio u naselju Alipašino Polje, u Kantonu Sarajevo. 

Uz saglasnost dežurnog tužioca obavljen je uviđaj, a pronađeno vozilo je vraćeno vlasniku.

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo su A.U., uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „teška krađa“, predali na dalje postupanje Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo. 

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije